Londres

El teclat de l'ordinador pot tenir més bacteris que el seient d'un vàter

Darrere l'aparença inofensiva del teclat d'un ordinador, eina d'ús quotidià per a molta gent, es poden amagar desenes de bacteris, fins i tot més que en el seient d'un vàter. La revista d'informàtica "Which? Computing Magazine" publica un estudi elaborat a les oficines de la publicació que avisa d'aquest perill. Les anàlisis van revelar que als teclats hi havia bacteris capaços de provocar des de diarrea fins a intoxicacions alimentàries.

Actualitzat
Els investigadors van analitzar trenta teclats de les oficines de la revista i hi van trobar bacteris com l'"Escherichia coli", que pot provocar gastroenteritis i infeccions de les vies urinàries, fins a l'"Staphylococcus aureus", vinculat a diverses infeccions. Els resultats es van comparar amb l'anàlisi del seient d'un vàter de la mateixa oficina que, curiosament, estava més net que molts dels teclats.

L'estudi avisa que molts bacteris són fruit de l'hàbit de menjar davant de l'ordinador. Les restes de menjar cauen entre les tecles i els bacteris proliferen si no es neteja el teclat. Els experts recomanen sacsejar-lo i netejar-lo amb un drap per eliminar-ne les restes de menjar i la pols.

Un sondeig recent a 4.000 treballadors d'oficines ha revelat que un de cada deu mai no neteja el teclat i que un 20% tampoc té cura del ratolí.
Anar al contingut