Madrid

Les empresàries prefereixen el tabac i l'alcohol, i les mestresses de casa els psicofàrmacs

Les empresàries espanyoles fumen i beuen alcohol, mentre que les mestresses de casa prenen psicofàrmacs. Això ho posa de manifest un estudi de l'Institut de la Dona, que analitza el consum de substàncies addictives entre la població femenina. L'informe reflecteix que les dones que viuen al nord de l'estat, a Madrid i a la costa mediterrània consumeixen sobretot tabac i alcohol.

Actualitzat
El perfil d'aquestes consumidores és el d'una empresària, directora o estudiant amb un nivell educatiu mitjà-alt, d'esquerres i agnòstica. Pel que fa al de les dones que prenen psicofàrmacs, són casades, viudes i pensionistes de classe social mitjana-baixa, de dretes i catòliques practicants.

L'estudi també diu que a la franja d'edat que va dels 35 als 44 anys es detecta un major consum d'opiacis. A partir dels 45, però, la substància més consumida són els tranquil·litzants, i dels 45 anys en endavant el producte addictiu que més prenen les dones és el tabac.

L'estudi també revela que el consum diari de tabac va a la baixa i també l'abús de l'alcohol, però malgrat això les adolescents i les joves cauen en consums preocupants d'alcohol el cap de setmana. Una altra de les drogues que perd protagonisme són les substàncies clàssiques com l'heroïna i altres opiacis.

Ara bé, no és difícil trobar consumidores de tabac, cànnabis, èxtasi, al·lucinògens, cocaïna o crack, sobretot entre les dones d'entre 25 i 34 anys. Les més joves, dels 14 als 18, busquen l'alcohol.
Anar al contingut