Madrid

Eduardo Zaplana plega "amb la satisfacció del deure complert i de no haver fracassat mai"

Eduardo Zaplana canvia de vida. Una de les cares més visibles del Partit Popular ha anunciat que deixa la política per entrar al consell de Telefónica. Zaplana, en les primeres declaracions després de l'anunci, ha assegurat que "he acabat una etapa" i que deixa la política amb la "satisfacció del deure complert". L'exportaveu parlamentari i expresident del País Valencià, entre altres càrrecs que ha ocupat al llarg de la seva vida política, espera tenir el mateix èxit en la nova etapa que, segons ell, ha tingut en la que tanca.

Actualitzat

Quan ha arribat al Congrés dels Diputats per firmar la renúncia com a diputat, Eduardo Zaplana, ha assegurat als periodistes: "Obro una nova etapa en la meva vida professional, que intentaré recórrer amb el mateix èxit que m'ha acompayat en la vida política." Zaplana ha assegurat que ha estat en el càrrec de portaveu, un càrrec "terriblement exposat" i que ha complert la missió "francament bé".

"Tinc la sensació del deure complert, d'haver fet tot el que podia, de tenir la satisfacció de no haver tingut cap fracàs, almenys cap fracàs rellevant", ha assegurat el ja exdiputat. Els objectius complerts són, segons ell, "haver mantingut unit el partit" i permetre que el paper arribés "en termes esportius, a la final i poder guanyar unes eleccions", malgrat que "desgraciadament al final es van perdre".

L'exportaveu també ha admès que alguns objectius han estat més fàcils de complir que no pas altres i ha fet referència als "anys durs i difícils" després d'una "derrota inesperada". Tot i això, però, segons Zaplana "totes les dades objectives diuen que l'esforç que he fet per aquest partit és notable".

Sobre la decisió de deixar l'activitat política, el ja exdiputat ha assegurat haver rebutjat "ofertes generoses" de la direcció del partit i del president i haver passat "voluntàriament" a segona fila. Pel que fa a la nova activitat professional que ocuparà a partir d'ara el seu temps, Eduardo Zaplana creu que "és el millor per mi, pel partit i per aquest moment polític, i per això l'he acceptat", ha conclòs.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut