Alemanya

Els nens que viuen amb un gos desenvolupen menys al·lèrgies

Un estudi alemany conclou que els nens que conviuen amb un gos a casa tenen menys risc de patir d'al·lèrgies respiratòries en el futur. La investigació, dirigida per Joachim Heinrich, demostra que conviure amb aquest animal domèstic des de la primera infantesa no només "no està associat a una sensibilització específica contra el pèl dels gossos", sinó que, per contra, "està clarament associat amb un índex significativament més baix de sensibilització al pol·len i a les al·lèrgies respiratòries".

Actualitzat

L'estudi, que s'ha fet a 9.000 nens des que van néixer fins als 6 anys, demostra també que l'efecte protector observat en els nens que convivien a casa amb un gos no s'observava en els que tenien contacte de manera regular amb gossos de fora de la llar. Els investigadors tampoc han trobat correlació entre tenir un gos amb el desenvolupament de malalties al·lèrgiques.

Segons Heinrich, l'exposició precoç als gèrmens que s'instal·len en els pèls dels gossos poden, a més, estimular el desenvolupament del sistema immunitari dels nens.

Anar al contingut