Baiona

El patró del pesquer explica que els segrestadors els apuntaven amb metralladores però que els tractaven bé

El patró del vaixell tonyinaire alliberat aquest dissabte, Amadeo Álvarez, ha explicat als seus familiars els primers detalls dels sis dies de captiveri a bord del "Playa de Bakio". En la primera conversa telefònica amb el seu pare, Rosa Álvarez ha dit que el patró li va confessar que els segrestadors tenien els mariners apuntats amb metralladores en tot moment, però que "els permetien moure's, no els tenien emmordassats i els donaven menjar". Amadeo Álvarez, de 55 anys i resident a Baiona, també va confirmar el bon estat de salut de tots els mariners, que han estat sotmesos a un reconeixement mèdic a la fragata Méndez Núñez, que actualment escorta el pesquer rumb cap a les illes Seychelles, on desembarcarà la tripulació.

Actualitzat

El contramestre del "Playa de Bakio", Ángel Fernández, ha relatat que els pirates "feien guàrdia amb armes però nosaltres a l'interior del vaixell estàvem bé".

Fernández també ha explicat més coses sobre el moment de l'alliberament i ha dit que al llarg de dissabte "en tot moment la tripulació era conscient que seria alliberada". En paraules del contramestre: "Ara estem molt contents i bé, ens van dir que a la posta de sol alliberarien el vaixell. Ens van dir que marxaven al cap de 10 minuts i que, si volíem que tot sortís bé, llevéssim àncores i marxéssim, i així ha estat".

Pel que fa al vaixell, el tripulant ha explicat als seus familiars que "es van endur el més valuós", especialment aparells electrònics, i van tallar la línia telefònica.

Les filles d'un altre mariner, el veí de la localitat de Priegue, Cándido Senra, han parlat ja en dues ocasions amb el seu pare, a qui ha dit que el segrest "li ha afectat" els ànims i que mentre va durar el captiveri "no volia explicar res per no preocupar la família".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut