Barcelona

Educació suprimirà el batxillerat nocturn i impulsarà l'educació a distància

El Departament d'Educació de la Generalitat ha anunciat que en el curs escolar 2009-2010 se suprimirà l'opció de batxillerat nocturn, que serà absorbida per l'educació a distància de l'Institut Obert de Catalunya (IOC). Amb aquesta iniciativa, el Departament d'Educació vol superar el "percentatge significatiu" d'absentisme de l'actual sistema de batxillerat nocturn, que impedeix la consecució del títol de batxiller.

Actualitzat
El director general d'Educació Bàsica i Batxillerat, Jaume Graells, ha explicat a Catalunya Informació que l'ensenyament secundari nocturn està desfasat, perquè els horaris laborals no són tots de matí, i per tant no es garanteix l'assistència dels estudiants.

Davant d'això, el departament encapçalat pel conseller Ernest Maragall impulsarà l'oferta formativa de l'IOC a partir del curs 2009-2010 obrint delegacions de l'Institut Obert arreu del territori perquè els alumnes puguin compaginar els estudis amb la jornada laboral i la seva situació personal. A més, també es facilitarà l'accés a les noves tecnologies.

En alguns llocs concrets es pot plantejar mantenir el batxillerat nocturn de forma excepcional, però de manera general a partir del curs que ve ja no hi haurà matrícula de primer curs, i al 2009 se suprimirà del tot el batxillerat nocturn.

Segons dades d'Ensenyament, en el curs actual hi ha matriculats al batxillerat nocturn 4.914 alumnes, amb un èxit escolar del 40%, mentre que l'IOC té 1.700 alumnes matriculats, amb un èxit de prop del 60%.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut