Barcelona

La Guàrdia Urbana multa amb 610 euros un usuari del Bicing

Un usuari del Bicing haurà de pagar 610 euros per quatre multes. Un agent de la Guàrdia Urbana el va multar per anar begut, conduir amb auriculars, envair el carril contrari i posar en perill els vianants. Una sanció exemplar poc comuna, que parteix del principi que la bicicleta es pot equiparar amb qualsevol altre vehicle.

Actualitzat
Mauro Alfaro havia dinat a casa d'un amic i després va agafar una bicicleta del servei de Bicing. Quan circulava pel carril bici del passeig Pujades, a l'altura del parc de la Ciutadella, es va trobar tota la gent que sortia de la Fira per la Terra. Per evitar passar entre la gent, va cometre algunes infraccions. Un agent de la Guàrdia Urbana li va comunicar les seves imprudències i el va multar.

El ciclista, Mario Alfaro, ha recorregut contra les quatre multes, que sumen un total de 610 euros, perquè creu que es tracta d'una sanció "desproporcionada" per a un conductor d'una bicicleta.

Segons el Servei Català de Trànsit, la normativa que regula la retirada de punts dels ciclistes és molt inconcreta i en aquests casos fan una interpretació favorable al ciclista i no es tramita la pèrdua de punts del conductor. Doncs, s'ha de tenir en compte que hi ha ciclistes que tenen carnet de conduir i d'altres que no disposen de la llicència.
Anar al contingut