Bitlles

L'oficialitat internacional de la Fed. Catalana de Bitlles i Bowling obre portes a altres esports

La sentència del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport que ratifica el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling obre la porta que cinquanta federacions catalanes més puguin iniciar un procés semblant. Segons han explicat aquest dijous els advocats, la sentència afirma que els estatuts de les Federacions Internacionals prevalen sobre les lleis espanyoles. I, a més, reconeix la possibilitat que, en un estat, hi pugui haver més d'una federació que competeixi internacionalment.

Actualitzat
La sentència del Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS) avala el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Bowling, però, a més, la sentència confirma que els estatuts de les federacions internacionals prevalen sobre les legislacions esportives dels estats. Amb aquesta sentència, els articles més intervencionistes de la llei de l'esport es poden considerar derogats. 

Gairebé 50 federacions catalanes poden demanar el seu reconeixement internacional, algunes de tan importants com la de bàsquet, l'handbol, natació o atletisme. Una altra cosa és que, després, les respectives federacions internacionals hi votin favorablement o no.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut