Madrid

Els constructors anuncien que la venda d'habitatges cau entre un 50% i un 60% des del setembre de 2007

Noves xifres sobre el sector de l'habitatge. L'Associació de Promotors i Constructors d'Espanya ha anunciat que la venda d'habitatges ha caigut entre un 50% i un 60% des del setembre del 2007. L'Associació també ha xifrat el nombre d'habitatges que actualment es troben a la venda a l'estat espanyol, que són d'unes 500.000. Amb aquestes dades a la mà, consideren que l'escenari del sector és dolent i que perjudica tant els compradors com el govern espanyol i per això ha demanat a l'executiu que garanteixi als consumidors que els tipus d'interès no continuaran pujant. Tot i això, no descarta una baixada dels preus de l'habitatge.

Actualitzat

Arran de la desacceleració econòmica i la frenada de l'activitat, la venda d'habitatges ha caigut entre un 50% i un 60% des del setembre de 2007. Així ho ha donat a conèixer el president de l'APCE, Guillermo Chicote, qui també ha xifrat en 500.000 el nombre d'habitatges que actualment es troben a la venda a l'estat espanyol.

L'Associació també ha anunciat que el nombre de vivendes que han començat a construir-se també ha caigut aquest any un 20%, respecte al mateix període de l'any passat. En la mateixa línia, l'APCE ha augurat que aquest any el nombre d'habitatges que comencen a construir-se caurà entre 350.000 i 400.000 immobles respecte als 641.000 de 2007.

Amb aquestes dades a la mà, els promotors i constructors consideren que l'escenari del sector és dolent i que perjudica tant els compradors com el govern i per això han demanat a l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero que garanteixi als consumidors que els tipus d'interès no continuaran pujant. "Si nosaltres no venem, Hisenda no ingressa i haurà de pagar subsidis per atur", han sentenciat.

D'altra banda, l'Associació de Promotors i Constructors d'Espanya no preveuen una baixada dels preus de l'habitatge. Tanmateix, no descarten descomptes "voluntaris" entre els promotors amb problemes financers. Segons asseguren, l'única forma d'abaratir la vivenda és aconseguir que el sòl sigui molt més barat.

Finalment, els promotors i constructors confien que les mesures aprovades per l'executiu divendres passat ajudin a recuperar la confiança del consumidor, tot i que les consideren "escasses".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut