Madrid

Foment i la Generalitat signen el trapàs de l'N-II al Maresme

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han signat l'acord que oficialitzarà el traspàs a la Generalitat de la Nacional II al seu pas pel Maresme. Aquest acord permetrà al govern català iniciar les obres per desdoblar aquesta via i modificar-ne el traçat perquè passi per l'interior en en comptes de per la façana marítima, com ara. L'acord, a més, també inclou l'estudi per mirar d'integrar les vies del tren que passen per les localitats de Sitges, al Garraf, i de Tarragona.

Actualitzat

Ha estat el primer contacte del conseller Joaquim Nadal amb Magdalena Álvarez des que va renovar el càrrec com a ministra de Foment en el segon govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

L'acord que han signat té dos eixos principals. Un és el traspàs de la Nacional II al seu pas per la comarca del Maresme. Aquest canvi de mans es fa per poder iniciar les obres d'ampliació i la modificació del traçat d'aquesta important via per a què passi per l'interior en comptes de per la façana marítima. Per dur-la a terme, l'Estat hi destinarà entre 300 i 400 milions d'euros.

Els altres dos acords que s'han signat serviran, a la llarga, per integrar les vies del tren al seu pas per Tarragona i Sitges. El que es pretén és integrar les vies al seu pas per l'interior d'aquestes dues localitats. En el cas de Sitges, l'Ajuntament aposta per soterrar-les per poder millorar les connexions i utilitzar l'espai que deixarien per construir-hi un passeig.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut