Barcelona

Detingut per homicidi imprudent l'administrador del laboratori que hauria etiquetat malament un preparat farmacèutic

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'administrador del laboratori farmacèutic Genox Pharma de Lliçà de Munt pel cas de l'error d'etiquetatge en un medicament i que fins i tot podria haver provocat la mort d'una persona a Terrassa. L'home, de 49 anys, seria el responsable d'haver envasat el preparat amb un error en la composició, ja que contenia sulfat de manganès en comptes de sulfat de magnesi. A més de la mort d'una persona, la intoxicació hauria provocat l'hospitalització de dotze més. El detingut està acusat dels delictes contra la salut pública, homicidi imprudent i lesions imprudents, i en les properes hores passarà a disposició judicial.

Actualitzat

Els Mossos investiguen ara les circumstàncies que haurien fet que s'etiquetés erròniament el producte, que estava emmagatzemat al laboratori.

Segons els investigadors, l'error seria atribuïble a l'empresa majorista de productes farmacològics i alimentaris, amb seu a Lliçà de Munt, i de la qual el detingut n'és l'administrador i el cap de magatzem. Aquesta empresa hauria transmès a una farmàcia de Barcelona un bidó de 10 quilograms de sulfat de manganès etiquetat erròniament com a sulfat de magnesi.

Això hauria provocat la intoxicació de més d'una dotzena de persones, una de les quals ha mort. La majoria van comprar el producte després d'assistir a una sessió sobre depuració hepàtica a un centre de ioga de Terrassa, durant la qual es van destacar les propietats beneficioses del sulfat de magnesi.

Per aquest motiu, el detingut està imputat per un delicte contra la sanitat pública, un altre d'homicidi imprudent i un de lesions imprudents. L'home, a més, ja té antecedents per un delicte anterior contra la salut pública. La investigació continua oberta.

Els afectats es recuperen favorablement

La conselleria de Salut ha emès un comunicat informant que continuen ingressades dues persones que es van intoxicar amb aquesta substància, però que totes dues s'estan recuperant.

El departament comunica també que fins ara s'ha pogut localitzar bona part del producte afectat, tot i que encara s'estan recollint els envasos immobilitzats a les farmàcies que en tenien i a casa dels ciutadans que s'han posat en contacte amb el departament.

Pel que fa al telèfon d'atenció les 24 hores, Sanitat Respon, ha atès des de dimarts un total de 68 trucades relacionades amb aquest tema, de les quals 11 eren de persones afectades per haver consumit el preparat.

Anar al contingut