Londres

El Bulli torna a ser escollit millor restaurant del món

Per tercer any consecutiu, el restaurant El Bulli de Ferran Adrià ha estat escollit el millor del món en una gala organitzada per la revista gastronòmica "Restaurant". El segueixen el britànic The Fat Duck i el restaurant de París Pierre Gagnaire. Entre els deu primers, també hi ha dos restaurants bascos: Mugaritz, que ocupa la quarta posició, i Arzack, a la vuitena. La llista, que inclou fins a 50 locals, la confecciona un jurat format per jutges internacionals de l'anomenada Acadèmia Nespresso, i també té en compte l'opinió dels lectors de la publicació.

Actualitzat

Un any més, la tendència a experimentar a la cuina de Ferran Adrià ha obtingut la seva recompensa i el reconeixement al capdavant de la llista dels 50 millors restaurants del món.

El Bulli, situat a Roses, no és, però, l'únic representant català dins d'aquesta llista. També hi són El Celler de Can Roca, a la vint-i-sisena posició, i Can Fabes, a la trenta-unena.

En l'estat espanyol, als bascos Mugaritz i Arzack s'hi sumen el restaurant Martín Berasategui i La Graella Etxebarri. D'aquesta manera, l'Estat és el tercer país del món amb més restaurants a la llista. Al davant, només hi té França, amb deu, i els Estats Units, amb vuit.

La revista "Restaurant" va néixer el 2001 a Londres i compta amb la col·laboració de l'anomenada Acadèmia Nespresso, formada per prop de 700 xefs, restauradors i crítics gastronòmics. A la seva opinió s'hi suma la dels lectors de la publicació, que també tenen veu i vot.

Anar al contingut