Bellaterra

Un estudi descarta que el secret de la longevitat sigui genètic

Un equip d'investigadors de la UAB, encapçalat pel professor Adolfo Díaz Pérez, conclou que el secret per viure molts anys no és genètic. Ho afirmen després d'haver estudiat l'estat dels ossos d'una de les persones més velles del món i no haver-hi trobat cap modificació genètica que expliqui la seva longevitat. Els investigadors sí que assenyalen, en canvi, l'estil de vida saludable, la dieta mediterrània, el clima i l'activitat física regular com a possibles condicionants del seu bon estat de salut i el fet que arribés a viure 114 anys.

Actualitzat

L'equip d'investigadors va estudiar la massa òssia i l'anàlisi genètica de l'home quan tenia 113 anys, juntament amb el d'alguns membres de la seva família, com el seu germà, de 101 anys, les seves filles, de 81 i 77 anys, i un nebot, de 85.

En tots els casos, l'estat dels ossos era excel·lent i no havien patit cap fractura, però l'anàlisi genètica no va poder detectar cap mutació genètica que pugui relacionar-se amb aquesta bona salut ni amb la seva longevitat.

Per aquest motiu, i tot i no descartar del tot que hi hagi alguna mutació genètica que ajudi a viure molts anys, els investigadors ho atribueixen més a la dieta mediterrània, el clima suau, l'absència d'estrés i l'activitat física regular.

Anar al contingut