Barcelona

Un grup de promotors ofereixen uns 2.000 pisos a preu de cost

La crisi immobiliària fa que un grup de promotors ofereixin uns 2.000 pisos a Catalunya a preu de cost. L'Associació Corporativa d'Empresaris Immobiliaris, formada per un centenar de promotors, han decidit subrogar al comprador la hipoteca de l'habitatge valorat entre 120.000 i 180.000 euros. El director de l'associació, Valentí Oliveras, ha explicat que això representa una rebaixa de fins al 40% sobre el preu de mercat. Oliveres ha afegit que també han arribat a acords amb diferents entitats financeres que oferiran hipoteques a un interès fix al voltant del 5%. Entre les zones geogràfiques on hi ha aquests habitatges destaca el cinturó industrial de Barcelona, el Bages o el Baix Ebre.

Actualitzat

L'Associació Corporativa d'Empresaris Immobiliaris, creada arran de la crisi immobiliària i formada per un centenar de promotors, ofereix uns 2.000 pisos a preu de cost a Catalunya com a sortida per a tots aquells promotors que no poden vendre els seus pisos a preu de mercat i d'una altra manera haurien de tancar.

El director de l'associació, Valentí Oliveras, ha explicat que la fórmula consisteix que el promotor subroga la hipoteca del pis al comprador. Són immobles d'un preu entre els 120.000 i 180.000 euros, que es venen amb una rebaixa de fins al 40%.

Oliveras ha manifestat que "hi ha molta gent interessada" a comprar, i ha assegurat que aquest és un bon moment, perquè el promotor està predisposat a abaixar els preus, ja que molts d'ells, "si no es veuen amb l'aigua al coll, volen evitar veure-s'hi", i aquesta alternativa pot ajudar-los a afrontar una situació que se'ls ha "girat".

Per oferir aquests pisos, el director l'Associació Corporativa d'Empresaris Immobiliaris ha explicat que l'associació ha pactat amb diferents entitats financeres hipoteques amb preus tancats i amb interessos fixos prop del 5%, que si l'euríbor puja, el comprador no veu modificada la seva quota, però que si baixa sí pot reduir l'import mensual.

Ha afirmat que en l'any de vida de l'associació han tancat una trentena d'operacions de venda d'immobles, i ha afirmat que a finals del 2008 preveuen donar sortida als 2.000 pisos que tenen a disposició.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut