Girona

Presenten el projecte del nou Hospital Josep Trueta de Girona

El nou edifici de l'Hospital Josep Trueta ocuparà un total de 83.000 metres quadrats i ha estat concebut perquè quedi integrat dins del seu entorn, a la sortida nord de Girona, on ara hi ha l'actual centre. Malgrat l'increment de la superfície edificada, l'arquitecte Josep Lluís Mateo ha dissenyat un projecte amb poc impacte visual, on destaca un nou edifici amb dues torres de dues plantes i dos blocs més de quatre plantes d'alçada, de les quals dues estaran soterrades. El nou edifici, que acollirà part de la facultat de Medicina, es començarà a construir a finals de 2009 i es preveu que les obres, que costaran 220 milions d'euros, acabin l'any 2013.

Actualitzat

El nou hospital universitari Doctor Josep Trueta tindrà 500 llits, un centenar més que ara, el doble de quiròfans i una gran àrea destinada a les consultes externes. També ampliarà l'aparcament, que doblarà la capacitat actual. El centre és l'hospital de referència de les comarques de Girona i donarà servei a 700.000 persones.

Per integrar el nou espai en el paisatge on està ubicat, l'edifici tindrà molts vidres per aprofitar la llum exterior i gaudir de les vistes de les zones verdes i de l'entorn del Ter.

Després de la presentació pública de l'avantprojecte, donat a conèixer per l'equip guanyador del concurs arquitectònic MAP Architects, durant aquest any i el que ve, els arquitectes redactaran el projecte bàsic i executiu, i s'engegaran les tasques d'enderroc de les instal·lacions actuals. Posteriorment, a finals del 2009 o principis del 2010, començaran les obres del nou edifici.

Anar al contingut