Barcelona

Un estudi constata que els turistes homosexuals que vénen a Catalunya gasten més que la mitjana

El primer estudi sobre l'oferta turística LGBT (Lesbiana, Gai, Bisexual i Transexual) de Catalunya constata que el 5% dels turistes que visiten el país són homosexuals i que gasten entre un 30% i un 50% més que la mitjana, sobretot en temes d'oci i de consum peronal. L'informe, que s'ha presentat en el marc del Saló Internacional del Turisme, també assenyala que a tot Catalunya hi ha més de 500 serveis identificats com a producte LGBT o "gayfriendly". Per donar a conèixer tots aquests serveis, al juliol s'editarà la primera guia turística LGBT i també s'està preparant un portal web per aquest col·lectiu.

Actualitzat

Segons l'estudi, titulat "L'oferta turística LGBT de Catalunya", dels 525 recursos detectats com a LGBT, una tercera part no són específics per aquest col·lectiu però sí que s'hi declaren amigables. Majoritàriament, es tracta de bars i restaurants, botigues, associacions o allotjaments, i tot i que una bona part es concentren a Barcelona, per on passen cada any més de 150.000 viatgers LGBT, l'informe destaca que aquesta oferta està distribuïda per tot el territori.

Per al director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta, aquesta és una dada positiva perquè d'aquí a poc temps "no només es parlarà de Barcelona i Sitges sinó que qualsevol marca turística catalana podrà ser un destí "gayfriendly".

Pel que fa a les característiques dels turistes LGBT que vénen a Catalunya, les dades del sector apunten que una gran majoria són homes homosexuals, un 25% lesbianes, i un 10% bisexuals i transexuals. En la majoria dels casos, es tracta de persones amb una capacitat de despesa entre el 30% i el 50% més alta que la mitjana, ja que solen ser parelles sense fills o singles amb més poder adquisitiu i que destinen part dels seus diners a l'oci i al consum personal.

Catalunya, pionera

A part de l'oferta existent, un altre reclam per als turistes LGBT és el fet que Catalunya sigui un dels països més avançats en relació als drets d'aquest col·lectiu. Entre d'altres coses, la Generalitat de Catalunya va aprovar, l'any 2007, el dret a l'adopció per part de les parelles homosexuals. També va ser el primer govern que va adherir-se a l'Associació Internacional Lesbiana i Gai i compta amb un Programa per al col·lectiu Gai, Lesbià i Transexual i un Consell Nacional LGBT.

Anar al contingut