Barcelona

Les pluges deixen una mitjana de 25 litres per metre quadrat a Barcelona i al Pirineu occidental

Catalunya s'ha despertat avui amb pluges, que s'han deixat notar especialment a les comarques de Lleida, Tarragona i Barcelona, on s'han recollit fins a 25 litres per metre quadrat. A banda de la pluja, aquesta tarda també ha caigut calamarsa a la capital catalana. Les pluges més importants han estat al Pirineu occidental, amb registres de 22 litres a Barruera, a la Vall de Boí, i a Espot, mentre que al Pirineu oriental, on es troben els pantans que nodreixen d'aigua l'àrea metropolitana de Barcelona, s'hi ha acumulat una mitjana de 5 litres. Les precipitacions més intenses es concentren aquesta tarda a Girona.

Actualitzat

A la zona del Pirineu oriental, les dades més destacades són les del Port del Compte, on han caigut 11 litres; Urís, amb 7 litres, i Ulldeter, amb 6 litres. Al litoral i el prelitoral, en comarques com el Vallès o Maresme, s'han acumulat entre 10 i 15 litres per metre quadrat. Les precipitacions, que s'han iniciat a l'extrem occidental de Catalunya i s'han anat desplaçant fins a Barcelona, han arribat questa tarda a Girona, de manera que ja afecten tot el territori.

La previsió és que les pluges continuïn al llarg del dia d'avui, amb una pausa aquesta nit, i que demà prossegueixin de manera encara més intensa també a tot el territori. Aquest episodi plujós tindrà una treva dissabte que ve, encara que tornarà a fer acte de presència a tot Catalunya diumenge, especialment a les comarques del Pirineu i el Prepirineu català.

El Servei Meteorològic de Catalunya espera que en aquests tres dies de precipitacions s'acumulin entre 20 i 50 litres per metre quadrat en molts punts del territori, cosa que ajudarà a augmentar el baix nivell dels embassaments de les conques internes, que es troben actualment al 21,79% de la capacitat màxima, és a dir, un 0,66% més que ara fa una setmana. Aquest lleuger increment s'explica per l'efecte de les últimes pluges i pel desglaç de les muntanyes del Pirineu.

Pel que fa al sistema Ter-Llobregat, el que proveeix d'aigua l'àrea metropolitana de Barcelona, es troba al 21,31% i s'allunya una mica més de la barrera del 20%, que és el que marca l'entrada del sistema en situació d'emergència, en què es poden decretar talls en el subministrament de l'aigua.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut