Brussel·les

El Consell d'Europa vol que tots els països adoptin una llei de terminis per a l'avortament

El Consell d'Europa ha fet una crida per legalitzar l'avortament i reconèixer-lo com un dret de la dona. A la majoria de països europeus es pot avortar sense al·legar res; això sí, dins d'un termini, però no en tots. Per això, el Consell d'Europa ha fet un toc d'atenció a països com el Regne Unit o Espanya, on només està permès avortar en alguns supòsits, i ha criticat amb contundència els països on està completament prohibit avortar, com Andorra, Malta i també Irlanda, on només es pot interrompre l'embaràs per salvar la vida de la dona.

Actualitzat

Les irlandeses que avorten poden ser castigades a cadena perpètua. Almenys, segons la llei. Moltes, però, com les malteses o les portugueses que s'ho poden permetre, viatgen als països veïns. El Consell d'Europa vol acabar amb aquesta situació i ha aprovat un informe en què demana que es reconegui el dret de la dona a escollir i que es tregui l'avortament del Codi Penal, malgrat l'oposició del PP espanyol.

El Consell d'Europa denuncia que és als països on està prohibit i no hi ha educació sexual on hi ha més avortaments i on moren més dones. Les dues corresponsables de l'informe han reconegut que no és vinculant i que el Consell d'Europa no pot obligar els països membres a canviar les seves lleis, però esperen que almenys l'opinió de la institució europea més veterana serveixi, com a mínim, per obrir el debat, sobretot en països com Espanya.

Anar al contingut