Ascó

Cessen el director i el cap de protecció radiològica de la central d'Ascó

La junta d'administradors de l'Associació Nuclear d'Ascó-Vandellòs ha nomenat el fins avui director de la central de Vandellòs II, César Candás, nou director d'Ascó en substitució de Rafael Gasca. També s'ha cessat al fins ara cap del Servei de Protecció Radiològica de la central, que serà rellevat pel responsable de l'equip d'aquest departament, que està portant a terme la investigació i l'anàlisi d'una fuita de partícules radioactives a la central tarragonina, el novembre passat. Greenpeace va ser la que va donar la veu d'alarma i va denunciar que la fuita era més greu del que les autoritats reconeixien.

Actualitzat
En un primer moment, els responsables de la planta van assegurar que la fuita estava per sota dels límits establerts i que no hi havia perill. L'incident es va classificar com de nivell 1 en l'escala internacional de successos nuclears que arriba fins al nivell 7.

Greenpeace, però, va acusar els responsables de la central d'Ascó d'amagar informació ja que, segons l'ONG, els nivells de contaminació eren superiors dels que s'estaven admetent. L'organització ecologista va demanar la retirada de les llicències d'explotació a l'Associació Nuclear d'Ascó-Vandellòs.

Després de recopilar més informació, el Consell de Seguretat Nacional va pujar a nivell 2 de risc l'escapament de les partícules. Immediatament es va obrir una investigació per aclarir els fets que ha culminat amb la destitució del director d'Ascó, Rafael Gasca, i el cap del Servei de Protecció Radiològica de la central, Francesc González.

El nou director és el fins avui responsable de Vandellòs II, César Candás que, a banda de dirigir la central, dirigirà la investigació amb el suport del nou cap del Servei de Protecció Radiològica, Genís Rubio, que substitueix González.

La central de Vandellòs passarà a mans de Manuel Campoy Gurrea, fins ara cap d'Explotació d'aquesta central.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut