París

França castigarà amb penes de presó qui fomenti l'anorèxia

L'Assemblea Nacional francesa ha aprovat una proposició de llei que converteix la incitació a l'anorèxia en un delicte que es pot castigar amb penes de fins a 3 anys de presó i multes de 45.000 euros. D'aquesta manera, França vol lluitar contra una malaltia que afecta prop de 40.000 persones en aquest país. La nova llei, que ara ha de passar pel Senat, vol combatre sobretot les pàgines d'internet i els blogs que animen a tenir una imatge malaltissa i a fer una alimentació perillosa per a la salut.

Actualitzat

El text de la nova llei contra l'anorèxia s'ha aprovat pocs dies després que els professionals del món de la moda, els mitjans de comunicació i la publicitat signessin un compromís de bones pràctiques amb el Ministeri de Sanitat francès, precisament amb l'objectiu de combatre aquesta malaltia.

Ara, la normativa diu clarament que el fet de "provocar" que una persona busqui estar "excessivament prima" i fomentar restriccions alimentàries que poden suposar "un risc de mort o comprometre directament la salut" es pot castigar amb penes de 2 anys de presó i una multa de 30.000 euros. En el cas que aquesta situació acabi conduint a la mort, la pena pot elevar-se als 3 anys de presó i als 45.000 euros.

Per tal de prevenir aquestes situacions, la llei estableix també que les revisions mèdiques als nens a partir de 12 anys tinguin en compte específicament qualsevol símptoma d'anorèxia. A més, la ministra de Sanitat, Roselyne Bachelot, ha explicat que el govern vol augmentar els controls de salut que es fan a les models per garantir que les persones que desfilin dalt d'una passarel·la "tinguin un pes mínim".

Anar al contingut