Ribera d'Ebre

Sis escoles van visitar la central nuclear d'Ascó després de la fuita radioactiva

L'incident de fa uns dies a la central nuclear d'Ascó està tenint conseqüències més enllà d'aquesta regió. Segons s'ha fet públic aquest dimarts, sis escoles van visitar la central després de la fuita radioactiva del 28 de novembre passat, que no es va detectar fins fa pocs dies. Tot i això, els responsables de la planta i el Centre de Seguretat Nuclear consideren que no hi ha risc per als menors perquè l'incident va passar lluny de la zona on es fan les visites. Malgrat tot, el director d'un dels centres afectats, els Maristes de Girona, ja ha demanat que es facin revisions mèdiques als 44 alumnes de 4t d'ESO que van visitar la central el 4 d'abril.

Actualitzat

Segons han explicat els responsables de la central nuclear, hi ha sis escoles que han visitat de la planta després de l'incident del 28 de novembre passat.

De moment, la central ha pogut contactar amb la meitat d'aquests centres per informar-los, i almenys un, el Col·legi Maristes de Girona, ha manifestat l'interès que se sotmetin els alumnes que van fer la visita a una revisió mèdica. Tot i això, des de l'escola asseguren que estan tranquils. I és que tant la central com el Centre de Seguretat Nuclear (CSN) consideren que l'afectació que poden haver tingut els menors és "zero", ja que la zona on es fan les visites queda molt allunyada del punt on hi va haver la fuita.

Per altra banda, el CSN es reunirà la setmana que ve amb els alcaldes de la regió per informar-los de la situació i dels resultats obtinguts per les darreres anàlisis. A la trobada hi assistiran els 13 alcaldes de la zona d'Ascó que pertanyen a l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears, i la directora tècnica de seguretat nuclear del Consell, Isabel Mellado.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut