Barcelona

Comencen a talar els 58 arbres del parc del Tibidabo on s'ha d'instal·lar una muntanya russa

Aquest matí han començat a talar els 58 arbres del parc del Tibidabo on s'ha d'instal·lar l'atracció de la muntanya russa. De les 58 alzines, la meitat es talaran i les altres s'arrencaran de soca-rel per trasplantar-les després al mateix parc. Les que tenen un tronc inferior als 16 centímetres de diàmetre no es recuperen. Són una trentena que s'han començat a talar, es trituren per fer compostatge destinat a enriquir la flora del bosc. Els treballs acabaran a la tardor i tenen un cost de 300.000 euros. La tala té l'oposició dels veïns, que han portat el cas a la Fiscalia perquè la consideren il·legal.

Actualitzat

La Plataforma SOS Tibidabo ha denunciat davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la tala d'arbres que s'està fent per instal·lar la nova muntanya russa. Consideren que l'Ajuntament ha començat a talar les alzines abans del 25 d'abril, que era la data programada per fer-ho. A més, afirmen que no es talaran només 58 arbres, com diu el Consistori, sinó que seran prop de 250.

La seva denúncia té el suport de la baronessa Thyssen, Carmen Cervera, que ha anunciat que en les properes hores s'encadenarà a un dels arbres per manifestar la seva indignació i mirar d'evitar que els talin.

Anar al contingut