Barcelona

Prendre paracetamol durant l'embaràs augmenta el risc dels nounats de patir d'asma

El paracetamol és un dels medicaments que s'acostuma a receptar a embarassades perquè no està contraindicat en la gestació. Un estudi fet per experts de l'Hospital del Mar i de la Universitat d'Aarhus, a Dinamarca, demostra que el paracetamol augmenta el risc que els nounats pateixin d'asma, especialment, si es pren durant el primers tres mesos de gestació. La possibilitat que aparegui aquesta afecció respiratòria s'incrementa un 20% en els primers 18 mesos de vida dels infants i creix fins al 50% des d'aquesta edat fins als 7 anys.

Actualitzat
L'ús d'aquest analgèsic ja s'havia associat amb un increment de l'asma entre nens i adults. La novetat és que no s'havia demostrat en un estudi l'efecte sobre el fetus i sobre el desenvolupament de la malatia després del naixement. Aquestes conclusions demostrarien la hipòtesi que l'asma infantil pot iniciar-se a l'úter matern.

A l'estudi, hi han participat més de 65.000 dones que havien estat mares entre 1996 i 2003, registrades en una base de dades danesa, on s'especificava informació sobre el tipus de tractaments farmacològics que havien seguit durant l'embaràs.

Els experts conclouen que aquesta és només la punta de l'iceberg i que cal continuar investigant les conseqüències de prendre paracetamol durant l'embaràs.
Anar al contingut