Estartit

Es reprèn la cerca del segon tripulant d'un iot a la deriva en estranyes circumstàncies

Salvament Marítim ha reprès aquest dilluns les tasques de recerca del segon tripulant d'una embarcació que va desaparèixer divendres quan es dirigia des de França cap a l'Estartit. Diumenge es va localitzar el cos de l'altra persona que viatjava al vaixell; es tracta del propietari, un home belga de 60 anys, que havia sortit a navegar. El vaixell el van trobar aquest diumenge, però molt lluny de la Costa Brava, exactament a 40 milles de Menorca, i sense ningú a l'interior. La policia ha obert una investigació per aclarir els fets. Salvament Marítim descarta que sigui un accident perquè divendres les condicions meteorològiques eren bones. Entre les hipòtesis que prenen més força, hi ha la que es tracti d'un assalt de lladres a alta mar.

Actualitzat

Dues embarcacions de Salvament Marítim, una patrullera i un helicòpter rastregen la zona del cap de Creus buscant el segon home que viatjava en l'embarcació, un mecànic britànic de l'empresa fabricant del vaixell. També està previst enviar, a prop de Menorca, on van trobar l'embarcació, altres mitjans aeris per intentar localitzar-lo.

El iot va salpar divendres a la tarda des de la població francesa de Leucata, en direcció a l'Estartit, amb els dos homes a bord. Diumenge, al migdia, es va localitzar l'embarcació a molta distància del seu destí, a unes quaranta milles al nord de l'illa de Menorca. Hores després, Salvament Marítim trobava el cadàver del propietari de l'embarcació belga surant a unes 11 milles de Roses. El van poder identificar per la documentació que portava a sobre. Aquest dilluns se li farà l'autòpsia.

Des de Salvament Marítim no s'expliquen la distància de 90 milles que hi ha entre el punt on van trobar el cadàver, a la costa gironina, i la zona on van localitzar el vaixell, a les Balears, i per això la Guàrdia Civil ha obert una investigació. La policia creu que és poc probable que es tracti d'un accident ja que les condicions meteorològiques eren bones. Una de les hipòtesis que té més pes és que un grup de lladres assaltés l'embarcació.

L'última comunicació mantinguda amb els tripulants del vaixell desaparegut, de 16 metres d'eslora, va ser a les cinc de la tarda de divendres quan el vaixell, de bandera belga i procedent del port francès de Leucata, navegava amb normalitat. Dues hores després havia de fer una parada tècnica a Roses i ja no es va tenir més constància dels desapareguts.

Cap a les nou del vespre, els familiars van alertar Salvament Marítim perquè comencés l'operació de rescat. El vaixell d'una expedició científica de recerca de cetacis pel cap de Creus va trobar el cos sense vida de l'home belga i va alertar Salvament Marítim.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut