L'Estartit

Troben surant davant la costa de Roses el propietari del iot perdut divendres

El cadàver de l'home que aquest diumenge al migdia han trobat en aigües de Girona, a unes 11 milles del port de Roses, a l'Alt Empordà, és el propietari de l'embarcació belga que divendres va desaparèixer quan es dirigia a l'Estartit. Ho han confirmat fonts de la Guàrdia Civil. Els efectius de Salvament Marítim s'han retirat a les vuit del vespre de la zona propera a Roses sense trobar el segon tripulant del iot. Aquest dilluns es reprendrà la recerca, tot i que s'haurà de retardar perquè les previsions meteorològiques per a primera hora del matí no són bones.

Actualitzat

L'última comunicació que s'havia tingut amb els tripulants va ser a les cinc de la tarda de divendres quan el vaixell, de bandera belga i procedent del port francès de Leucata, navegava amb normalitat. Dues hores després havia de fer una parada tècnica a Roses i ja no es va tenir més constància dels desapareguts. Cap a les nou del vespre, els familiars van alertar Salvament Marítim perquè comencés la recerca.

La recerca del vaixell, de 16 metres d'eslora, va començar a les nou del vespre de divendres i fins a la matinada. Durant aquest dissabte es va continuar la recerca amb la participació de diverses unitats de recerca espanyoles i franceses. En concret, cinc unitats de Salvament Marítim i la Guàrdia Civil i tres helicòpters, i els francesos amb dos helicòpters, van pentinar l'àrea compresa entre el golf de Lleó i pràcticament fins a les Balears sense èxit.

Aquest diumenge s'ha reprès la recerca per tercer dia i poc abans de les dues del migdia un helicòpter ha localitzat el vaixell a unes quaranta milles al nord de l'illa de Menorca.

Anar al contingut