Manresa

Carretero i Carandell, aspirants a president i secretària general d'ERC per Reagrupament.cat

Els militants i simpatitzants d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) adherits al corrent Reagrupament.cat (RCat) han elegit, per gairebé unanimitat, Joan Carretero i Rut Carandell com a candidats a president i secretària general d'ERC en el proper Congrés Nacional que la formació té previst celebrar el dia 7 de juny. Carretero i Carandell, de fet, han estat els únics representants de RCat que s'han presentat per liderar aquest corrent al Congrés. L'acte s'ha celebrat a Manresa, al Teatre Conservatori de la capital del Bages. Amb el lema "Rellancem Esquerra", ha congregat unes 500 persones.

Actualitzat

No hi ha hagut sorpreses. Carretero, com a candidat a la presidència, i Carandell, com a candidata a secretària general, han rebut el suport pràcticament unànime dels assistents per presentar-se al proper Congrés Nacional d'ERC, al mes de juny. Només hi ha hagut, en tots dos casos, un vot en blanc i una abstenció. En total, els candidats han rebut els vots de 450 militants i simpatitzants.

Carretero ha pronunciat un dur discurs en contra de l'actual direcció del partit, a la qual ha acusat de "no treballar per fer nació cada dia" amb l'excusa que "ja serem independents en el futur". En canvi, ell s'ha postulat com la garantia de treballar cada dia per aconseguir la independència de Catalunya i, davant dels discursos més pròxims al PSC, ha dit que "volem ser un país de Champions, que és el que està de moda, i no de Primera Divisió espanyola".

Segons el seu parer, en el partit català "han de brillar, de nou, les tres lletres, perquè nosaltres som d'esquerres en l'Europa del segle XXI, i no tenim passats estranys a amagar; som l'esquerra de la república que volem per a Catalunya i els patriotes que volem treballar només perquè estimem el nostre país i la nostra pàtria, que és Catalunya".

Candidatura paritària i oberta a pactar

Joan Carretero també ha volgut destacar que de totes la candidatures que han anunciat la seva voluntat de presentar-se al congrés nacional de juny per a liderar el partit, la de "Reagrupament.cat" és l'única paritària i la que podria donar la sorpresa.

D'una altra banda, el candidat d'aquest corrent crític s'ha mostrat obert a pactar amb uns altres corrents crítics del partit "si ens entenem" i ha qualificat de "drama" si finalment només es presenten les de la direcció, en referència a la qual encapçalarà Joan Puigcercós i a la qual compta amb el suport de l'actual president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira.

En busca dels avals necessaris

Carretero ha demanat als assistents que busquessin suport entre els coneguts, companys i amics perquè la candidatura que ell lidera obtingui els avals necessaris per poder ser present al Congrés. Posteriorment a l'acte, en roda de premsa, l'exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya ha tornat a lamentar que Reagrupament.cat no pogués disposar de la llista del cens de militants i que la direcció del partit els hagi impedit poder tenir aquesta informació.

Carretero ha dit que la recollida dels avals està sent bona gràcies als diferents actes que s'estan portant a terme al territori. Per presentar una candidatura cal rebre el suport del 5% de la militància, aproximadament uns 500 avals.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut