El nou govern de Zapatero

Bibiana Aído, la més jove de la història, estrena Ministeri d'Igualtat

Bibiana Aído és un nou valor polític del socialisme andalús. Va néixer fa 31 anys a Alcalá de los Gazules, a Cadis. És llicenciada en administració i direcció d'empreses. Secretària d'igualtat del PSOE a Cadis, va ser directora de l'Agència Andalusa de Flamenc, càrrec que va abandonar per presentar-se a les últimes eleccions autonòmiques andaluses com a número dos de Manuel Chaves. El seu nom sonava per ocupar la Conselleria de Cultura del nou govern de Chaves.

Actualitzat
La gaditana és amb 31 anys la integrant més jove del nou gabinet de José Luis Rodríguez Zapatero i, a més, es converteix en la dona amb menys edat que ocupa un ministeri en la democràcia. La jove política andalusa, que va obtenir acta de parlamentària autonòmica en les eleccions del 9-M, a la qual ara haurà de renunciar, estrenarà la cartera de nova creació d'Igualtat.

Va néixer el 2 de febrer del 1977 i ha tingut una carrera precoç. A les eleccions andaluses ja era la número dos de Manuel Chaves. És llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat de Cadis (1999) i té un International Business Administration per la Universitat de Northumbria, a Newcastle. Durant la seva vida laboral ha passat per Unicaja i Caja San Fernando i s'ha dedicat als emprenedors.

Va ingressar en política amb només 16 anys quan va entrar a les Joventuts Socialistes de Cadis. Dos anys després es va afiliar al PSOE. Des del 1997 és membre del Comitè Provincial d'aquest partit a Cadis i actualment és secretària d'Igualtat de la Comissió Executiva Provincial del PSOE gadità.

L'11 de febrer del 2003 va ser nomenada delegada provincial de la Conselleria de Cultura de la Junta d'Andalusia a Cadis, càrrec que va ocupar fins al juliol del 2006, quan va ser designada directora de l'Agència Andalusa per al Desenvolupament del Flamenc, dependent d'aquesta mateixa conselleria, en substitució d'Alberto Bandrés.

Bloguera, Bibiana Aído té un blog a internet que es diu "Amanece en Cadis" i que va crear el febrer del 2008, durant la campanya electoral, amb l'objectiu de "difondre els missatges de la campanya, però també per recollir impressions, debatre amb els internautes i reflexionar sobre assumptes d'actualitat".

Bibiana Aído és filla de Francisco Aído, que va ser el primer alcalde democràtic d'Alcalá de los Gazules i va ocupar el càrrec de cap de gabinet de la Conselleria de Medi Ambient de la Junta d'Andalusia.
Anar al contingut