Nova York

La foto de Carla Bruni nua val 58.000 euros

La fotografia de Carla Bruni despullada ja té amo. És un col·leccionista xinès que ha pagat 91.000 dòlars, uns 58.300 euros, a la casa de subhastes Christie's. El retrat de la primera dama francesa ha superat vint vegades el preu inicial. La fotografia la va fer l'any 1993 el fotògraf suís Michel Comte, quan Carla Bruni treballava com a model. La subhasta ha aixecat una gran expectació mediàtica i l'interès de col·leccionistes, després que la cantant s'hagi casat al febrer amb el president francès, Nicolas Sarkozy.

Actualitzat
La imatge en blanc i negre de Bruni, en la qual apareix dempeus despullada amb les mans estratègicament situades, ha superat les expectatives. El preu inicial previst del retrat s'havia fixat entre 3.000 i 4.000 dòlars i s'ha acabat venent per 91.000. Tot i això no ha estat, ni molt menys, la més cara.
Dues fotografies de Helmut Newton amb quatre models nues i vestides s'ha endut el primer lloc per un preu de 241.000 dòlars. A la subhasta hi ha hagut diverses fotos d'Irving Penn. La imatge "Mouth of L'Oréal", on es veuen uns llavis maquillats de colors diferents, ha sortit per 205.000 dòlars.

També ha estat més cara una imatge del 1959 de Brigitte Bardot amb el cabell deixat anar feta per Richard Avedon que ha arribat a un preu de 181.000 dòlars. Una altra de Newton amb una model de genolls en un llit i amb una cadira de muntar a cavall a l'esquena ha sortit per 157.000 dòlars.

Fins i tot Kate Moss ha costa més que Carla Bruni. Una foto de la model nua d'esquena, signada per Irving Penn, ha estat comprada per 97.000 dòlars. Tot i això, els compradors no només valoren l'objecte de la fotografia, sinó l'artista que l'ha presa.

Les imatges formaven part de la col·lecció de 135 lots del col·leccionista alemany Gert Elfering, que les ha subhastat a Christie's i han arribat a un preu total de 4,3 milions de dòlars. Aquesta xifra, també supera les expectatives de la casa, ja que havien calculat que obtindria entre dos i tres milions de dòlars amb la venda.
Anar al contingut