Índia

El dalai-lama dóna suport als Jocs Olímpics de Pequín

Des del seu exili a Dharamsala, al nord de l'Índia, el dalai-lama ha assegurat que dóna suport als Jocs Olímpics. És més, el líder espiritual ha manifestat que els xinesos es mereixen ser-ne els amfitrions passi el que passi al Tibet i, en aquest sentit, ha afirmat que la seva posició no canviarà. "Busquem l'autonomia, no busquem la independència", ha recordat el dalai-lama, que també ha rebutjat les protestes que s'estan succeint per tot arreu on passa la flama olímpica en defensa de les llibertats del Tibet. Finalment, s'ha mostrat trist perquè les autoritats xineses encara el consideren culpable de les manifestacions arreu.

Actualitzat

El dalai-lama ha assegurat que dóna suport a la Xina perquè sigui l'amfitriona dels Jocs Olímpics, perquè, segons ha manifestat, "la Xina és el país més poblat del món i una nació molt antiga" i, per tant, "els xinesos es mereixen ser els amfitrions dels Jocs Olímpics hagi passat el que hagi passat al Tibet". Després d'assegurar que la seva posició respecte als Jocs no canviarà, el líder espiritual ha manifestat: "Nosaltres busquem l'autonomia, no busquem la independència".

D'altra banda, el dalai-lama ha reconegut des del seu exili a Dharamsala que se sent trist perquè els governants "encara em demonitzen".

Abans de fer aquestes declaracions, el govern tibetà a l'exili ja havia assegurat que no dóna suport a les protestes que hi ha arreu del món en defensa de les llibertats del Tibet i en contra el govern de la Xina. "El govern tibetà i molts dels seus ciutadans no intenten frenar el pas torxa", ha manifestat el primer ministre del govern a l'exili, Samdhong Rinpoche, a Nova Delhi, per on està previst que la flama olímpica hi passi el 17 d'abril. En aquest sentit, el primer ministre ha expressat el seu desig que els manifestants no facin res que posi en una situació incòmoda al govern indi, tot i que ha aclarit que hi ha grups de tibetans que no abonen la posició del dalai-lama de donar suport als Jocs Olímpics.

La flama olímpica ha provocat incidents al seu pas per París, Londres i San Francisco.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut