Veneçuela

"Els Simpson", prohibits a Veneçuela pel fet de ser una mala influència per als menors

El govern d'Hugo Chávez ha obligat a retirar la mítica sèrie "Els Simpson" de la programació del canal privat de televisió Televen. El motiu, que és una mala influència per als menors i que l'horari en què s'emetia, a les onze del matí, no era "apte". I és que la Comissió de Telecomunicacions de Veneçuela (Conatel) considera que no s'han d'emetre aquest tipus de continguts en horari infantil. Tanmateix, no qüestiona el contingut de la sèrie que la substituirà, "Els vigilants de la platja".

Actualitzat

Els veneçolans deixaran de veure "Els Simpson". Conatel ha decidit retirar de la programació de Televen la mítica sèrie, segons ha manifestat, després d'haver rebut queixes d'usuaris que així ho demanaven i perquè no era "apta" ni "afavoria la formació integral dels nens". Aquest ens governamental ha recordat que la llei de responsabilitat social estableix que en horari de matí només es poden exhibir els continguts que no necessitin l'orientació dels pares.

Els directius de Televen s'han afanyat a respondre. Per una banda, han assegurat que no han rebut cap tipus de reclamació contra la sèrie, i per l'altra, que ara s'hauran de reunir per decidir si la poden emetre en una altra franja horària. Sigui com sigui, "Els Simpson" ja té substitut en la franja de matí: "Els vigilants de la platja".

La propietària d'"Els Simpson", 20th Century Fox Television, no es pronunciarà per ara sobre la retirada de la seva sèrie de la graella televisiva de Veneçuela. Tot i això, no és la primera queixa amb què s'enfronten "Els Simpson". Altres països ja han criticat el llenguatge satíric dels seus protagonistes i el dubtós model de família que hi apareix. També el president nord-americà, George Bush, ha desaprovat la sèrie, tot i que es considera una de les principals referències culturals dels Estats Units.

Anar al contingut