Ascó

El Consell de Seguretat Nuclear obrirà un expedient a l'empresa gestora de la central d'Ascó

El Consell de Seguretat Nuclear estudia obrir un expedient sancionador a l'empesa que gestiona la central nuclear d'Ascó, per la seva actuació en l'incident que ha alliberat partícules radiocatives. El consell considera, però, que l'episodi no té cap impacte mediambiental ni per a la salut de les persones. De fet, han qualificat l'incident de "nivell 1", en l'escala internacional de successos nuclears, que va del 0 al 7. De moment, continuen les tasques de neteja sobre el terreny, i l'organisme està analitzant si cal complementar la vigilància radiològica efectuada fins ara.

Actualitzat

El Consell de Seguretat Nuclear castigarà durament la nuclear d'Ascó per la mala gestió de la fuita de partícules. Tot i això, assegura que les 150 partícules trobades no han sobrepassat els límits de la central i que no han suposat un perill per a la població. Per aquest motiu, ha considerat l'incident una "anomalia".

Segons les dades facilitades per l'organisme, el succés es va originar durant les operacions de neteja a l'edifici de combustible. Part de les restes que es van recollir aquell dia es van abocar en una piscina de combustible gastat pròxima a les reixetes de ventilació, contaminant així aquest sistema i afavorint la propagació de partícules contaminades.

De moment, continuen les tasques de neteja i els responsables del CSN estan analitzant si cal complementar la vigilància radiològica actual amb mesures complementàries. A més, la seva presidenta, Carmen Martínez-Té ha demanat comparèixer al Congrés dels Diputats per informar del cas, i la setmana vinent es donaran totes les dades a la comissió local d'informació que ha convocat el Ministeri d'Indústria per informar Ajuntament, veïns i organitzacions de la zona.

Precisament, els veïns que han sabut la notícia pel mitjans de comunicació no s'han alarmat tot i el ressò que ha tingut, tot i que s'han queixat de falta d'informació. L'Ajuntament, en canvi, considera satisfactòria la comunicació rebuda del Consell de Seguretat Nuclear, però diu que no n'ha fet difusió al poble perquè ha considerat que l'incident no era important.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut