Barcelona

La Plataforma en Defensa de l'Ebre protestarà sota el lema "Lo Segre és l'Ebre"

La sequera genera múltiples titulars cada dia a mesura que el tema pren més rellevància en l'actualitat. Aquest divendres n'hi han hagut d'arreu del territori. Des de Tarragona, la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha avançat les protestes. A Lleida han creat una comissió d'experts per estudiar alternatives al transvasament, i és que en aquella demarcació alguns municipis han començat a veure camions cisterna per rebre aigua. I a Barcelona, el sector turístic es mostra queixós.

Actualitzat
S'avancen les protestes de la Plataforma en Defensa de l'Ebre
Amb el lema "Lo Segre és l'Ebre", la plataforma començarà aquest cap de setmana les mobilitzacions en contra del transvasament d'aigua del Segre cap a Barcelona, i ho farà amb una enganxada de cartells a diferents pobles.

Medi Ambient i la Diputació de Lleida creen una comissió d'experts
Els experts i tècnics els proposaran les dues administracions, i s'integraran en la comissió de la Declaració del Segre, formada per representants del territori. L'equip plantejarà les possibles alternatives a la captació d'aigua del Segre en la seva capçalera i la seva decisió serà vinculant.

Dos municipis de la Segarra necessiten que l'aigua de boca els arribi en camió
Són les localitats de Biosca i Sanaüja, i d'aquí a poc també ho necessitaran els municipis de Torà i Ivorra. L'aigua s'hi ha de fer arribar en camió cisterna per garantir-ne la potabilitat, perquè la sequera ha fet augmentar els índexs dels nitrats fins al punt que l'aigua de les seves xarxes de distribució pot ser perillosa per a la salut.

El sector turístic barceloní es queixa
El sector turístic de la ciutat de Barcelona recrimina la falta de previsió de les administracions en la situació de sequera actual. A més, demanen campanyes de promoció internacional de la ciutat per compensar la mala imatge que podrien provocar els talls d'aigua.

Els preocupa que pugui creuar les fronteres la imatge de Barcelona amb una aixeta que no ragi. El director d'Expansió del Gremi d'Hotelers, Manel Casals, critica que no s'hagin construït infraestructures per portar aigua a la capital catalana. Per compensar aquesta mala imatge, el president del gremi de restauradors, Gaietà Farràs, proposa a l'administració que faci campanyes de promoció.

I és que el gremi d'hotels assegura que els talls d'aigua engegarien a rodar 20 anys de treballs de promoció de la ciutat. I el de restauració calcula que una hora sense aigua els obligaria a tancar les portes del restaurant.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut