La Seu d'Urgell

La Societat de Pescadors de l'Alt Urgell denuncia que el riu Segre morirà si es fa el transvasament

La Societat de Pescadors de l'Alt Urgell ha denunciat que el riu Segre morirà si es porta a terme el transvasament cap al riu Llobregat per abastir d'aigua l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons aquest col·lectiu, l'extracció d'aigua del Segre pot provocar l'extinció d'espècies protegides i pot danyar seriosament la colònia de truites de riu. La denúncia d'aquest col·lectiu de pescadors afegeix llenya a la polèmica generada per la mesura que la Generalitat vol portar a terme per garantir l'aigua de boca a partir de la tardor si no plou.

Actualitzat

El transvasament d'aigua del riu Segre cap al Llobregat, la solució d'emergència que el govern proposa per la greu sequera que afecta Catalunya, és una seriosa amenaça. Això és el que denuncia la Societat de Pescadors de l'Alt Urgell, que avisa que aquesta captació d'aigua suposarà l'extinció d'espècies i, en definitiva, la mort del riu.

Segons aquest col·lectiu, actualment, les truites ja tenen dificultats per remuntar les aigües amunt pel poc nivell que tenen. Aleshores, es queden encallades a les vores i perden la posta d'ous. I això es pot incrementar encara més quan hi hagi el transvasament.

Durant els mesos d'estiu, el tram del riu Segre a l'altura de la Seu d'Urgell té un cabal que oscil·la entre 1 i 3 metres cúbics per segon, cosa que ja ha obligat els pescadors en els tres últims estius a intensificar el rescat de truites per evitar la mortaldat. Els pescadors tenen clar que, si tot el projecte tira endavant, les tasques de salvament seran diàries.

De fet, segons un informe encarregat a la Diputació de Lleida, el paratge on es vol fer la captació d'aigua és un espai natural protegit pel programa Xarxa Natura 2000. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut