Madrid

Alonso avisa que el suport del PNB a ANV a Arrasate tindrà "conseqüències serioses"

El portaveu del grup socialista al Congrés del Diputats, José Alonso, ha assegurat que la "lamentable" actitud mostrada pel PNB en rebutjar la moció de censura contra l'alcaldessa d'Arrasate, Inocencia Galparsoro, "ha de tenir conseqüències serioses". A una setmana del debat d'investidura i coincidint amb l'inici dels contactes del PSOE amb la resta de partits de cara a la votació per elegir José Luis Rodríguez Zapatero president, Alonso ha admès que aquesta postura complica l'entesa entre el seu grup i el del Partit Nacionalista Basc.

Actualitzat

José Antonio Alonso, portaveu del grup socialista al Congrés aquesta legislatura, ha afirmat que el PSOE "meditarà seriosament la seva posició després del rebuig del Partit Nacionalista Basc a la moció de censura que havia de desbancar del poder l'alcaldessa d'Arrasate, Inocencia Galparsoro, després que el seu partit, Acció Nacionalista Basca, no va condemnar l'atemptat que va posar fi a la vida de l'exregidor socialista de la població Isaías Carrasco.

Alonso ha afirmat que l'actitud del PNB "ha de tenir conseqüències serioses" i, a més, "posa les coses difícils" de cara a l'entesa amb el PSOE en les negociacions pel debat d'investidura. Alonso no ha volgut avançar esdeveniments, però ha reiterat que la seva actitud és "profundament lamentable". Pel portaveu socialista la moció de censura presentada pel PSE a Arrasate era una "resposta política" a l'assassinat d'Isaías Carrasco que té un "significat ple".

Justament aquest dimecres comença la roda de contactes del PSOE amb la resta de grups polítics per al debat d'investidura i coincideix, també, amb la confirmació que els socialistes cedeixen un dels seus llocs a la mesa del Congrés al PNB. Tenint en compte tot plegat, Alonso ha reiterat que "això posa les coses evidentment molt difícils".

Tot i això, el portaveu socialista ha recordat que la postura del seu partit respecte a la mesa de la cambra és "clara": hi han d'estar representats el màxim de grups polítics. També ha volgut reiterar, però, que el PSOE governarà "amb els 11 milions de vots rebuts", cosa que els permetrà fer-ho sense condicionaments, tot i que "dins del diàleg".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut