Flix

Les obres de descontaminació del pantà de Flix començaran abans de l'estiu

La societat estatal Aguas de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed) ha adjudicat els treballs de descontaminació de l'embassament de Flix a Fomento de Construcciones y Contratas. Les obres duraran gairebé quatre anys i tenen un pressupost de 155 milions d'euros. L'objectiu és extreure els residus contaminats acumulats al pantà i que procedeixen dels abocaments que ha fet l'electroquímica de Flix des de principis del segle XX.

Actualitzat

Les obres de neteja i descontaminació del pantà consistiran en l'extracció del fang contaminat, el tractament dels residus i el seu trasllat a un abocador controlat ubicat al mateix terme municipal de Flix. Un cop dipositat el fang, l'abocador es clausurarà i es restaurarà el curs del riu Ebre.

En total, deu empreses optaven a fer aquestes obres. Finalment però, la societat estatal Aguas de las Cuencas Mediterráneas, que gestiona les obres hídriques de l'Estat a l'Ebre, ha optat per l'oferta que ha presentat l'UTE formada per FCC Construcción i FCC Ámbito.

A banda, s'han aprovat tres assistències tècniques: la més important, pressupostada en 5 milions i mig d'euros, per a la direcció d'obres, una per a coordinació de seguretat i una darrera per a la direcció ambiental. Entre les tres, sumen un cost de 7 milions d'euros.

Anar al contingut