Barcelona

CiU no donarà suport a José Bono com a president del Congrés

La comissió permanent de Convergència i Unió ha formalitzat la decisió de no donar suport al socialista José Bono com a president del Congrés en la votació que se celebrarà aquest dimarts, dia en què es constituirà la cambra, una decisió que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ja havia avançat. La federació nacionalista, que sí que donarà suport a Javier Rojo al Senat, compta poder mantenir la presència tant a la mesa del Congrés com a la del Senat, a banda de la presidència d'alguna comissió parlamentària.

Actualitzat
Artur Mas, Josep Antoni Duran i Lleida, Jordi Pujol i Xavier Trias, els quatre líders que formen la comissió permanent de CiU, reunida aquest dimarts, la vigília de la constitució del Congrés i el Senat, han decidit que no donaran suport al socialista José Bono com a president del Congrés dels Diputats.

La permanent de la federació nacionalista no ha dit si hi votarà en contra o s'abstindrà, però sí que ha assegurat que en cap cas votaran a favor de l'expresident de Castella-la Manxa i exministre de Defensa perquè ocupi la presidència de la cambra baixa. A canvi, però, CiU sí que votarà a favor del també socialista Javier Rojo per presidir el Senat.

Sobre la investidura de Zapatero no hi ha res decidit, però algunes fonts de la federació nacionalista apunten que una bona opció podria ser una abstenció a canvi de contrapartides clares donant estabilitat a un primer tram de lesgislatura del PSOE.

La federació nacionalista espera que el PSOE l'ajudi, amb els tres senadors que li falten, a constituir grup propi al Senat, a més de mantenir la vicepresidència de la mesa del Congrés, una secretaria a la mesa del Senat i diverses presidències de comissions parlamentàries en totes dues cambres.

El nou portaveu del grup socialista al Congrés, José Antonio Alonso, ha confirmat que el PSOE està disposat a cedir dos llocs a CiU i al PNB a la mesa del Congrés, tot i que entén que un dels dos l'hauria de cedir el PP. Alonso ha explicat que el seu grup creu que els dos partits nacionalistes han de ser presents a la mesa, a banda dels dos grans partits.
Anar al contingut