Lleida

Entra en vigor la integració tarifària al Segrià i a tres municipis de la Noguera

Els habitants de la comarca del Segrià i de tres municipis de la Noguera poden agafar, des d'aquest dilluns, diversos transports públics amb un sol bitllet. I és que entra en vigor la integració tarifària de transport públic, que permetrà agafar els autobusos urbans, els interurbans i el servei dels Ferrocarrils de la Generalitat fins a Balaguer amb unes tarifes que van des dels 5,20 euros per una targeta de 10 viatges fins els 52 per una targeta mensual per viatjar sense límits per tota l'àrea integrada. Aquest sistema es vol estendre a tota la Noguera, al Pla d'Urgell i també a les Garrigues.

Actualitzat
Aquestes són algunes de les modalitats a què tindran accés els usuaris a partir d'unes targetes amb xip que s'implantaran progressivament en dos mesos. Se'n beneficiaran 41 municipis, tots els de la comarca del Segrià i Balaguer, Térmens i Vallfogona de Balaguer, a la Noguera.

El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ha destacat que és "el primer cas en què es farà la integració tarifària fora de Barcelona, i també el primer cop en què aquesta integració es farà amb un mecanisme de xips". D'aquesta manera, "Lleida passa a ser capdavantera a Catalunya" per utilitzar un mecanisme més sofisticat.

Nadal ha explicat que està previst engegar aquest any les converses per estendre la integració tarifària a la Noguera, al Pla d'Urgell i a les Garrigues.
Anar al contingut