Huelva

Presó per als dos acusats de l'assassinat de Mari Luz, que van ser rebuts amb crits i pedres als jutjats

Els dos principals acusats de l'assassinat de Mari Luz, Santiago i Rosa del Valle, ja són a la presó. La titular del jutjat d'instrucció número 1 de Huelva n'ha decretat l'ingrés sense fiança. A més, Santiago haurà de començar a complir immediatament la sentència dictada el 2002 per l'Audiència de Sevilla, en relació amb els abusos sexuals que havia mantingut amb la seva filla, de 5 anys. L'inici del procés ha estat complicat, ja que 600 persones esperaven l'entrada dels acusats. Els van increpar amb crits d'assassins i els van llançar pedres i tota mena d'objectes. Els incidents van acabar amb cinc persones ferides i dos detinguts.

Actualitzat
El principal acusat de la mort de la nena de 5 anys de Huelva i la seva germana han passat la seva primera nit a la presó, després que la jutge que porta el cas ha  decretat, per a tots dos, presó sense fiança. A més, a l'acusat Santiago del Valle l'obliguen a complir de forma immediata una sentència de l'any 2002 que el condemnava a 2 anys i 9 mesos de presó per haver abusat sexualment de la seva filla, que també tenia 5 anys.

Del Valle tenia pendent una altra condemna per haver agredit sexualment una nena de 9 anys. I tot i aquestes sentències condemnatòries, l'home estava en llibertat. Per això, el Consell General del Poder Judicial obrirà una investigació.

Pel que fa a la seva dona, també imputada per la mort de Mari Luz, ha quedat en llibertat amb càrrecs però avui mateix ha ingressat en un centre psiquàtric per complir la condemna que li van imposar per haver estat còmplice dels abusos que el seu marit va infligir a la seva filla.

Aldarulls a l'entrada dels jutjats

Els dos acusats han estat declarant fins a la matinada. A l'entrada als jutjats de Huelva unes 600 persones els han escridassat i han llançat pedres contra els furgons en què anaven. Els aldarulls han acabat amb dues persones detingudes i cinc de ferides.

Les detencions s'han fet després que centenars de persones s'han aplegat davant l'Audiència Provincial de Huelva, on han declarat els acusats per aquest cas. Tot i el fort dispositiu de seguretat, els aldarulls han acabat amb tres agents i dos periodistes ferits i destrosses en dos cotxes policials.

Els incidents no s'han limitat a l'entorn de l'Audiència de Huelva. Després que la policia ha controlat la situació en aquesta zona, un grup de persones s'han desplaçat al barri del Matadero, on han seguit causant aldarulls. Entre altres coses, han cremat contenidors d'escombraries i han llançat pedres als agents policials, que han acabat responent amb pilotes de goma. Fins i tot ha estat necessària la intervenció d'una unitat antiavalots procedent de Sevilla.

Anar al contingut