Barcelona

El Bicing aconsegueix 130.000 abonats en el primer any de funcionament

El Bicing, el servei municipal de lloguer de bicicletes posat en marxa per l'Ajuntament de Barcelona, ha aconseguit en el seu primer any de funcionament prop de 130.000 usuaris, que des del març de 2007 han utilitzat aquest mitjà de transport en sis milions d'ocasions. Els abonats han fet 18 milions de quilòmetres, l'equivalent a recórrer 45 vegades la distància de la Terra a la Lluna. El regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, ha explicat que, actualment, hi ha 286 estacions amb 4.000 bicicletes, però l'Ajuntament manté el seu compromís d'augmentar a 400 les estacions i a 6.000 les bicicletes.

Actualitzat
Narváez ha destacat que "ningú no hauria imaginat fa un any aquest resultat: 130.000 ciutadans abonats". El Bicing ha convertit "Barcelona en un referent en matèria de mobilitat". Moltes ciutats "grans i petites" estan copiant el sistema.

El Bicing també té punts negatius. El principal és el actes de vandalisme tot i que el regidor ha assegurat que són "encara poc quantiosos". Sobre l'espera en alguns estacions, Narváez ha dit que, normalment, no superen els 5 minuts però s'esta treballant per solucionar-ho.

Gràcia, Sant Andreu, Nou Barris i Horta-Guinardó han estat els últims districtes a incorporar estacions de Bicing. Les estacions més utilitzades són les de la plaça Tetuan, plaça Universitat i plaça Catalunya.

De moment, el consistori no es planteja ampliar l'horari en dies laborables, que, actualment, és de les 5 de la matinada a la mitjanit, ni tampoc fer abonaments mensuals o setmanals. El servei es paga de manera anual i costa 24 euros.

El regidor de Mobilitat ha recordat que, davant qualsevol incidència, es pot trucar al telèfon gratuït 900 31 55 31.
Anar al contingut