Londres

La terminal 5 de l'aeroport de Heathrow entra en funcionament amb pèrdues d'equipatges i cancel·lacions de vols

La terminal 5 de l'aeroport de Heathrow s'ha posat en marxa després de ser inaugurada el 14 de març com "la porta d'entrada al segle XXI". En total s'han invertit uns 5.400 milions d'euros per poder dur a terme el projecte i es preveu que més de 30.000 passatgers hi circulin cada dia. Però no tot han estat flors i violes en l'entrada en funcionament de la nova terminal. Una vintena de vols han estat cancel·lats i molts passatgers han hagut d'esperar més d'una hora per poder recollir els equipatges. Tot i aquests incidents, les autoritats aèries estan satisfetes de com han anat les coses.

Actualitzat
L'aeroport londinec de Heathrow, el més gran del món, s'amplia, i acaba d'entrar en funcionament la seva cinquena terminal. El primer avió que hi ha aterrat procedia de Hong Kong.

La nova terminal ja va ser inaugurada i batejada com "la porta d'entrada al segle XXI". La inversió total del projecte ha estat d'uns 5.400 milions d'euros. Amb cinc plantes i una extensió que equival a 50 camps de futbol, es preveu que la terminal 5 rebi més de 30.000 passatgers cada dia.

Solucionarà la necessitat que tenia Londres de rebre més vols i passatgers, sobretot pensant en els Jocs Olímpics del 2012. Es preveu que durant el dia d'avui la utilitzin 380 vols.

La posada en marxa, però, de la cinquena terminal de Heathrow s'ha fet enmig de fortes mesures de seguretat. I és que un grup d'ecologistes han convocat per avui una manifestació perquè consideren que la nova infraestructura suposa un fort impacte mediambiental. Els activistes, animats per l'èxit de les protestes públiques de les últimes setmanes contra l'ampliació de Heathrow, estan disposats a "envair" la polèmica construcció. La policia ja ha advertit als manifestants que les protestes dins de l'aeroport de Londres són il·legals, perquè impedeixen a les forces de seguretat protegir adequadament l'aeroport i els passatgers.
Anar al contingut