Los Angeles

Un transsexual home, embarassat de 5 mesos

Un transsexual home embarassat. Es tracta d'una imatge insòlita però real. Un transsexual masculí ha fet públic que està embarassat de cinc mesos i que aquest estiu es convertirà en el primer home, legalment considerat així, que donarà a llum una criatura. Es tracta d'un transsexual nord-americà que va néixer dona, es va operar per extirpar-se els pits i ha fet un tractament per tenir cos d'home, però ha mantingut els òrgans genitals femenins. El futur pare, Thomas Beatie, va decidir quedar-se en estat després que la seva dona no pot a causa d'una operació que li van fer fa anys. L'embaràs és fruit d'una inseminació en un banc d'esperma que ha estat possible després d'un llarg periple per metges.

Actualitzat

Thomas Beatie, un transsexual home casat, es va sotmetre fa anys a una operació per eliminar els pits i a un tractament de testosterona. En aquest procés de canvi de sexe, però, va mantenir els òrgans reproductors. Això els permetrà ara, a ell i a la seva dona, Nancy, després de deu anys d'estar junts, complir el somni de ser pares.

Nancy va tenir una endometriosi fa vint anys i per culpa de la malaltia li van practicar una histerectomia que li impedeix tenir fills. És per això que, quan econòmicament s'ho van poder permetre, van decidir que fos Thomas que gestés el nadó. "Havien passat vuit anys des de la meva última menstruació, però el meu cos es regulava ell mateix i ja no havia de prendre estrògens i progesterona, ni tampoc medicaments per afavorir la fertilitat", assegura Thomas.

La decisió no ha estat, però, exempta d'entrebancs i crítiques, i ha topat amb el rebuig de metges, família i amics. Segons informa la revista "The Advocate", el matrimoni ha comptat amb el suport de molt poca gent i diversos metges han rebutjat tractar-los per motius religiosos o, fins i tot, perquè se sentien incòmodes amb la situació. "Alguns es negaven a dir-me pel nom i a reconèixer Nancy com la meva dona, i els recepcionistes es reien de nosaltres", assegura Thomas. A més, gran part de la família de Nancy ni tan sols sabia que Thomas és transsexual.

Finalment, però, i després de visitar nou metges i gastar-se milers de dòlars, la parella va poder començar el procés d'inseminació. En el primer intent, però, l'òvul fecundat es va allotjar fora de l'úter i Thomas va haver de passar pel quiròfan perquè li extirpessin una de les trompes de Fal·lopi. Va ser llavors quan es va trobar amb el rebuig del seu propi germà, que li va arribar a dir que "vés a saber quina mena de monstre hauria sortit".

Tot i això no es van rendir. El segon intent sí que va anar bé i actualment esperen una nena que, segons les previsions, naixerà a principis de juliol. Thomas assegura que, malgrat la paradoxa de tot plegat, l'embaràs no ha fet que canviï la seva identitat sexual, que segueix sent la d'un home. La parella també afegeix que tenen molt clar que quan neixi la nena ell serà el pare i ella, la mare, i seran una família més. "Com se sent un home embarassat? Increïble", assegura ell.

Anar al contingut