Filadelfia

La versió de Clinton sobre un viatge a Bòsnia, desmentida pels mitjans de comunicació

Hillary Clinton ha quedat en evidència. En un acte públic, la candidata demòcrata va relatar un viatge a Bòsnia el 1996, quan era primera dama. Clinton va dir que en aterrar a l'aeroport Tuzla amb la seva filla Chelsea va ser víctima del foc de franctiradors i explica com van haver d'anar directament al cotxe oficial per protegir-se, sense que es pogués celebrar la cerimònia de benvinguda que hi havia organitzada. Diversos mitjans de comunicació han recuperat les imatges del viatge oficial. Es pot veure a la llavors primera dama saludant als soldats i fins i tot fent un petó a una nena. Aquesta "deformació de la realitat" de la candidata demòcrata li ha pasat ja factura i li ha valgut nombroses crítiques dels sectors que qüestionen la seva experiència a nivell internacional.

Actualitzat
"Recordo perfectament aquell viatge a Bòsnia. A l'entorn de la Casa Blanca es deia que, si un lloc era massa petit, massa pobre o massa perillós, el president no hi podia anar. Per tant, hi van enviar la primera dama. I allà és on vaig anar i recordo que vam aterrar sota el foc dels franctiradors. Hi havia el que se suposava que havia de ser una mena de cerimònia de benvinguda a l'aeroport, però en lloc d'això vam haver de córrer amb el cap acotat cap als vehicles." Aquestes són les declaracions textuals de Hillary Clinton, explicació que contrasta amb les fotografies i vídeos que han recuperat de les hemeroteques diferents mitjans de comunicació.

A les imatges es pot veure Hillary Clinton amb la seva filla caminant traquil·lament per l'aeroport bosnià, saludant les persones que les reben i fins i tot abraçant afectuosament una nena.

Les versions no encaixen i l'exprimera dama ha hagut de donar explicacions. La candidata demòcrata s'ha excusat afirmant que tenia un percepció diferent del viatge. "He comès un error, sóc humana", fet que, "per algunes persones, és una revelació".
Anar al contingut