Barcelona

Benet i Jornet porta a la Beckett "Soterrani", un "thriller" a dues veus interpretat per Pep Cruz i Pere Arquillué

Josep Maria Benet i Jornet, l'autor de teatre més prolífic i més estrenat de la seva generació, ha presentat nova obra, un "thriller" per a dos actors. L'estrena ha estat a la Sala Beckett, un teatre dedicat, últimament, als suposats "hereus" de Benet i Jornet, les noves generacions d'autors de teatre. Sota la direcció de Xavier Albertí, els actors Pep Cruz i Pere Arquillué són els protagonistes d'aquesta obra amb gran càrrega dialèctica que explora la maldat de l'home sense caure en els judicis de valor.

Actualitzat

Josep Maria Benet i Jornet ha estrenat nova obra, un "thriller" per a dos actors a la Sala Beckett. Marc Rosich, Pau Miró, Marta Buchaca i Jordi Casanovas voltaven pel vestíbul de la Beckett el dia de l'estrena sense més pressió que la de ser convidats. Però tot l'any han estat els protagonistes del cicle que el teatre de Gràcia ha dedicat a la nova dramatúrgia catalana. Fins a dotze autors novells s'hi han vist, amb narrativa, lèxic i temàtiques ben variades.

Aquest cop, l'autor estrenat es va voler que fos, justament, el que, per a molts és el "pater familias" dels dramaturgs actuals: Josep Maria Benet i Jornet. "Soterrani" és la seva última obra i, per posar-la a escena, compta amb la direcció experta de Xavier Albertí, per primer cop al servei d'un text de Benet i Jornet. És un "thriller" a dues imponents veus, les de Pep Cruz i Pere Arquillué.

Sobre l'escenari, dos desconeguts mantenen una conversa aparentment casual a casa d'un d'ells. La cordialitat marca la pauta en un diàleg cada vegada més intrigant a mesura que avança l'acció. Així que els dos homes es van coneixent més, apareix l'horror i l'evidència de la barbàrie de l'home. Una obra amb gran càrrega dialèctica que fuig dels judicis de valor.

L'obra es podrà veure a la Sala Beckett fins al 4 de maig. 

Anar al contingut