Estats Units

L'"Endeavour" abandona l'Estació Espacial Internacional i emprèn el camí cap a la Terra

Després d'una missió de dotze dies, l'"Endeavour" ha abandonat l'Estació Espacial Internacional, l'ISS, i ha emprès el camí cap a la Terra. Els set tripulants del transbordador espacial i els membres de l'Estació se n'acomiadaven així, un cop acomplerts els objectius, que passaven per fer cinc passejos a l'espai. En aquesta missió s'ha instal·lat el mòdul científic japonès Kibo i s'ha provat el sistema robòtic Dextre, per reparar l'escut tèrmic. Les naus s'han desacoblat a gairebé 400 quilòmetres de la superfície terrestre. Està previst que aquest dimecres mateix l'"Endeavour" arribi al centre espacial Kennedy, de Cap Canaveral, als Estats Units.

Actualitzat

Els astronautes han instal·lat el primer mòdul d'un laboratori japonès a l'Estació Espacial Internacional i han provat el sistema robòtic Dextre, per reparar l'escut tèrmic. Una nova tècnica per millorar la cobertura tèrmica, per evitar tragèdies com la del "Columbia", el transbordador en què van morir els set tripulants després que la nau es va incendiar en ple vol mentre les càmeres la gravaven.

La NASA té 2 anys per acabar la construcció de l'Estació Espacial Internacional abans del final anunciat de les missions dels seus transbordadors.

Anar al contingut