Barcelona

Lleida farà proves pilot dels bitllets digitalitzats per al transport públic

La pròxima implantació de la integració tarifària del transport públic en àrees com Lleida, Tarragona i Manresa s'acompanyarà de l'ús d'un nou tipus de bitllet digitalitzat. La primera prova es farà a Lleida el mes que ve i s'anirà estenent de forma progressiva fins a arribar a Barcelona el 2012.

Actualitzat
El bitllet digitalitzat és semblant a una targeta de plàstic amb un xip i té el gran avantatge que per validar-lo només cal acostar-lo a un lector digital. El fet que a Barcelona ja hi hagi una infraestructura muntada amb l'actual sistema de bitllets fa que l'aplicació del sistema digital a l'àrea metropolitana de la capital catalana vagi per més llarg. Segons el director general de transports terrestres, Manuel Villalante, "la gran operació és adaptar aquesta tecnologia a l'àrea de Barcelona, que és la majoritària en terme de viatges", però amb aquesta implantació gradual, "quan arribi a Barcelona ja estarà provat a la resta del país".

El primer lloc on s'aplicarà la integració tarifària amb bitllets digitals és a l'àrea de Lleida, on els autobusos de la capital ja funcionen amb aquest sistema. Tot seguit també s'implantarà a les àrees de Girona i Manresa.
Anar al contingut