Sevilla

Condemnen una mare a pagar 14.000 euros per una agressió comesa pel seu fill adolescent

L'Audiència de Sevilla ha condemnat una dona a pagar 14.000 euros per una agressió comesa pel seu fill a l'institut. El tribunal considera la mare responsable de l'actitud del seu fill i atribueix a la "laxitud" i "tolerància" a l'hora d'educar-lo el "brutal" comportament de l'adolescent, que va trencar dues dents i va provocar altres lesions a un company de classe el novembre del 2003.

Actualitzat

La sentència obliga la mare a pagar el tractament per reconstruir les dues peces que el seu fill de 14 anys va trencar en l'agressió. Concretament, 11.000 euros corresponen al tractament odontològic i de reconstrucció òssia de la mandíbula. Els altres 3.000 són pels danys morals al noi agredit durant els 21 dies que no va poder anar a classe.

En el judici, la mare va intentar desviar la responsabilitat cap al centre educatiu per no fer "tasques suficients de vigilància" dels alumnes, però la sentència respon que, en tractar-se d'"adolescents que cursen estudis secundaris, no es necessita una tasca de control i vigilància tan rígida".

En canvi, "la brutalitat i intensitat" de l'agressió evidencien "una falta d'inculcació o assimilació d'educació i moderació de costums en l'agressor per a la convivència en valors". La "conducta violenta i excessiva", segueix la sentència, "significa que les tasques educatives correctores exercides pels pares no han fructificat, bé per la laxitud a l'hora d'inculcar-les o bé per la tolerància a l'hora de corregir les seves manifestacions violentes".

Anar al contingut