Barcelona

Els gruistes denuncien que estan en precari des dels 80 km/h i amenacen amb vagues a l'estiu

La mesura dels 80 quilòmetres per hora ha aconseguit reduir els accidents a l'àrea metropolitana de Barcelona. Tot i això, ara les empreses de grues que fan l'assistència a les carreretes han denunciat que la mesura els ha perjudicat i que ha acabat d'agreujar la crisi que pateixen des de fa temps. Segons asseguren, de moment, ja hi ha quatre empreses que han hagut de tancar. Els gruistes demanen que el govern espanyol s'impliqui i pressioni les grans companyies asseguradores per estipular uns preus fixos com ja han fet a altres països europeus.

Actualitzat

Amb les mans a les butxaques és com molts gruistes es passen part de la seva jornada des de fa uns mesos. Concretament, han notat una baixada d'un 20% de la feina des del gener, quan el govern va decretar reduir la velocitat a 80 quilòmetres per hora. Hi ha menys accidents i, per tant, tenen menys sortides. Un afegit a la ja pronunciada crisi que viu el sector de les grues.

De moment, han hagut de tancar quatre empreses, i les altres, s'estrenyen el cinturó i ja han hagut de prescindir de personal. L'encariment del gasoil i els preus que paguen les assegurances són altres agreujants de la crisi dels gruistes. D'aquí a uns dies es reuniran amb el govern i les asseguradores per veure si s'arriba a un nou acord de regulació del mercat.

Mentrestant, els gruistes amenacen les companyies que no compleixin els requisits de fer vagues selectives aquest estiu. Els gruistes demanen que el govern espanyol s'impliqui i pressioni les grans companyies per estipular uns preus fixos com ja han fet a altres països europeus.

Anar al contingut