Sant Joan Despí

Uriel Bertran demana "un altre estil" a la direcció d'ERC i "joc net" de cara a la pugna pel lideratge

El diputat d'ERC i representant del corrent crític Esquerra Independentista Uriel Bertran ha explicat a "Els matins", de TV3, que no es planteja trencar l'acord de govern. Bertran considera que la direcció del partit necessita una profunda renovació, i per aquest motiu Esquerra Independentista també presentarà una candidatura al congrés del juny. De cara a aquesta cita, el diputat republicà ha demanat "joc net" i neutralitat a la direcció del partit.

Actualitzat
Uriel Bertran, diputat al Parlament d'Esquerra, que també es postula com a candidat al lideratge del partit, ha defensat la seva postura al programa de TV3 "Els matins", en una entrevista amb Josep Cuní. Representant d'Esquerra Independentista, corrent crític dins del partit, Bertran considera que "ERC ha de definir un "full de ruta" cap a la independència, ja que el futur no pot passar per seguir desenvolupant estatuts retallats com fins ara". Per això ha demanat un "projecte polític clar" per recuperar la il·lusió i l'ambició.

Bertran, que ha descartat un trencament del tripartit, ha afirmat que la direcció d'ERC s'ha de renovar i "s'ha d'amarar d'un altre estil i d'una cultura política més oberta i plural, que connecti amb la ciutadania". A més, el representant d'Esquerra Independentista ha afirmat que "la militància d'ERC ha de poder decidir què fer si el PSC no està disposat a defensar els interessos de Catalunya des del govern català".

Sobre el pròxim congrés que celebrarà el partit, al mes de juny, en què s'ha de decidir qui liderarà Esquerra, el diputat català ha demanat "joc net" i que "l'aparell del partit, que tradicionalment ha donat suport a Joan Puigcercós, sigui absolutament neutre". Bertran s'ha volgut distanciar de Puigcercós afirmant que "no vaig ser "xicot Puigcercós", ni ho sóc ara ni ho seré" i ha reclamat "que entri aire fresc i gent jove que tiri del carro del catalanisme".

També, pel que fa al lideratge d'Esquerra, el diputat republicà ha defensat que "les decisions transcendentals les ha de prendre el conjunt de la militància, que és molt madura i està molt preparada" i que el partit "ha de començar a debatre sobre propostes polítiques i deixar la discussió personalista i de càrrecs per al final".
Anar al contingut