Sant Joan Despí

Carretero descarta cap aliança amb Carod i Puigcercós de cara al congrés d'Esquerra

El líder de Reagrupament.Cat, Joan Carretero, ha afirmat que no preveu cap pacte amb Josep-Lluís Carod-Rovira ni amb Joan Puigcercós en el congrés que celebrarà Esquerra Republicana el proper mes de juny. A més, l'exconseller de Governació ha indicat que creu que els dos líders actuals dels republicans podrien aliar-se en el congrés, ja que, com ells mateixos han reconegut, no mantenen diferències estratègiques. En aquest sentit, Carretero ha comparat l'enfrontament viscut els últims dies entre Carod i Puigcercós amb les "gesticulacions per marcar el territori" que es veuen en alguns documentals d'animals.

Actualitzat
En una entrevista a "La nit al dia", Joan Carretero ha explicat que manté "diferències profundes" tant a nivell estratègic com de model de partit, amb l'actual direcció republicana i, justament per aquest motiu, descarta un pacte de cara al congrés. A més, Carretero ha dit que, ara per ara, no manté contactes amb l'entorn de cap membre de la direcció.

El líder de Reagrupament.Cat creu que la direcció dels republicans ha comès un error formant el segon tripartit, perquè "sense la millora nacional Esquerra no pot entrar mai en un govern". Carretero, que s'ha manifestat "a les antípodes de la visió de Catalunya dels socialistes", ha lamentat que les actuals direccions de CiU i ERC "no es poden veure, ras i curt". Per l'exconseller, "l'eix nacional és imprescindible a Catalunya".

Pel que fa al model del partit, Carretero ha indicat que "la medicina" que cal aplicar és "més democràcia", i s'ha mostrat partidari de mantenir i aprofundir en l'assemblearisme del partit i incorporar el sistema de primàries a l'hora d'escollir candidat. De cara al congrés, el líder dels crítics ha demanat que els candidats de la direcció "no utilitzin els recursos del partit a favor seu".

Propera assemblea a Manresa

Reagrupament.Cat presentarà una alternativa en el proper congrés, tot i que encara no han decidit els noms de les persones que aspiraran als càrrecs de president i secretari general. Les primeres pistes en aquest sentit podrien arribar en l'assemblea que el corrent crític té previst celebrar a Manresa en les properes setmanes.

El que fou conseller de Governació en el primer govern tripartit ha qualificat de "molt negatiu" el resultat dels republicans en el darrer cicle electoral, però s'ha mostrat confiat que el partit podrà convertir la crisi actual "en una oportunitat".
Anar al contingut