Londres

Aznar afirma que, sense ser "idíl·lica", la situació a l'Iraq és "molt bona"

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha parlat de la situació a l'Iraq en una ràdio anglesa coincidint amb l'aniversari de la invasió del país àrab, una invasió a la qual el seu govern va donar suport. Aznar considera que la situació, "sense ser idíl·lica, és molt bona". L'expresident espanyol, que ara tornaria a fer el mateix que fa cinc anys, també ha afirmat, sobre la famosa reunió de les Açores en què es va gestar tot plegat, que la recorda "amb especial intensitat" .

Actualitzat

"La gent pot participar en eleccions, parlar lliurement. Hi ha llibertat al país i existeix la possibilitat d'establir-hi una democràcia." Amb aquestes paraules ha valorat el president del govern espanyol José María Aznar la situació a l'Iraq quan es compleixen cinc anys de la invasió. Per l'expresident, la situació per als iraquians és "menys difícil que en l'època de Saddam Hussein".

Aznar ha afegit, en declaracions en anglès per a l'emissora de la BBC Ràdio 4, que "el món està millor sense Saddam Hussein i sense els talibans".

L'expresident ha descrit la reunió de les Açores, en què, juntament amb els presidents dels Estats Units, George W. Bush, i de la Gran Bretanya, Tony Blair, es va prendre la decisió d'envair l'Iraq, com a "curta i tranquil·la". "La recordo amb especial intensitat perquè era un moment de gran transcendència per al món i per a nosaltres", ha afirmat.

Aznar ha parlat d'un "fort compromís" i una relació "igualment forta" entre tots tres líders. "havíem de prendre una decisió difícil, però era la nostra responsabilitat i el destí del Pròxim Orient era d'extrema importància per als europeus, i també per als espanyols establir una aliança molt estreta i sòlida amb amics poderosos.

"Actuaria de la mateixa manera"

Lluny de l'autocrítica, l'expresident José María Aznar no té cap dubte que faria exactament el mateix que fa cinc anys. "Actuaria de la mateixa manera. Tot i que va ser un moment difícil per a mi, la meva consciència i la meva ment estan clares". "Es va prendre la decisió correcta", ha conclòs José María Aznar.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut